Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!

 


 Σελίδα 31 από 33: << < > >>

ΝΔ vs. ΣΥΡΙΖΑ, η βΕΛανιδΙΑ και Το Ποτάμι...

Άρθρα | 07-04-2014 12:41

Δύο μήνες πριν τις Ευρωεκλογές… Θα μπορούσε άραγε να μοντελοποιηθεί η πρόθεση ψήφου που καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις; Ποιοι παράγοντες θα διαμορφώσουν το εκλογικό αποτέλεσμα; Ποιος θα είναι ο νικητής στην αναμέτρηση των ευρωεκλογών;



Το πρωθυπουργικό... καρδιογράφημα και η εσκεμμένη ρητορική ΣΥΡΙΖΑ

Άρθρα | 16-09-2013 12:34

Η επιλογή του πρωθυπουργού κ. Σαμαρά να οριοθετήσει το τέλος της εποχής των Μνημονίων από το βήμα της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης ήταν στις παρούσες συνθήκες η βέλτιστη δυνατή. Είναι ταυτοχρόνως και δρόμος χωρίς επιστροφή. Μαρτυρά δε, κατά τη γνώμη μου, μία οιονεί "υπέρβαση" του υπουργού Οικονομικών από τον πρωθυπουργό με πρωθύστερη προσπάθεια δημιουργίας οράματος και ελπίδας στη μεταμνημονιακή εποχή.



Quiz: 2.500 χρόνια μετά...

Άρθρα | 05-08-2013 12:25

Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Άλλοτε ως τραγωδία, άλλοτε ως φάρσα, σύμφωνα με τον Μαρξ. Εδώ δεν πρόκειται για αυτό. Εδώ η ιστορία επαναλαμβάνεται όπως συμβαίνει διαχρονικά: Όχι ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, αλλά σπειροειδώς.



Πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο; Μια διαφορετική ανάλυση

Άρθρα | 10-06-2013 12:23

Το σενάριο πρόωρων εκλογών είναι σύνηθες στην εγχώρια πολιτική σκηνή. Ανακύπτει δε σε περιόδους καμπής, μετά από σημαντικά γεγονότα που επισπεύδουν την ωφελιμιστική διαδικασία πολιτικής κεφαλαιοποίησης και συγκομιδής των καρπών μιας επιτυχίας.



ΝΔ vs. ΣΥΡΙΖΑ: Σημειώσατε...

Άρθρα | 15-05-2013 12:21

Μία συγκριτική αποτίμηση της δυναμικής καθενός από τα κόμματα που συμμετέχουν στην τρικομματική κυβέρνηση, καθώς και του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.



Περί του Κυπριακού fiasco

Άρθρα | 08-04-2013 12:33

Εν αρχή ην το Eurogroup! Σύνοδος των Υπουργών Οικονομικών των χωρών-μελών της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης. Παρασκευή βράδυ της 15ης Μαρτίου προς ξημερώματα Σαββάτου. Το ανακοινωθέν μιας ακόμη μαραθώνιας σύσκεψης των επικεφαλής αξιωματούχων της Ευρωζώνης, παρουσία και της ηγεσίας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, προκαλεί σάλο στα διεθνή μέσα ενημέρωσης. Ο θόρυβος εκκωφαντικός, άμα τη ανακοινώσει των μέτρων που προτείνονται για την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών του Κυπριακού κράτους.



Λύνοντας το (νέο) Κυπριακό!

Άρθρα | 20-03-2013 12:19

Ως απόφαση που αλλάζει τις ισορροπίες θα μείνει στην ιστορία αυτή στην οποία κατέληξε το Eurogroupτα ξημερώματα του Σαββάτου. Περιγράφει τον τρόπο χρηματοδότησης της Κύπρου, ως τέταρτης χώρας που διαπραγματεύεται την κάλυψη των χρηματοδοτικών της αναγκών με την τριάδα ΕΕ - ΕΚΤ - ΔΝΤ και με σφραγίδα μνημονίου.



Μετά την απομάκρυνση από το... (Διεθνές Νομισματικό) Ταμείο, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται!

Άρθρα | 20-02-2013 12:18

Τις τελευταίες εβδομάδες, το οικονομικό λεξιλόγιο της επικαιρότητας εμπλουτίστηκε με το λήμμα του «δημοσιονομικού πολλαπλασιαστή». Αφορμή ήταν η δημοσίευση της έκθεσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου με την υπογραφή του επικεφαλής οικονομολόγου Olivier Blanchard. 



 Σελίδα 31 από 33: << < > >>

Newsletter