Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!

Το Βιογραφικό μου  


Γεννήθηκα στις 25 Ιανουαρίου του 1975 και μεγάλωσα στον Χολαργό. Aποφοίτησα από τα Εκπαιδευτήρια Ζηρίδη, «Λύκειον η Αθηνά», όπου ως μαθητής της Α' Λυκείου επισκέφθηκα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο συμμετέχοντας σε ομάδες εργασίας αριστούχων από τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σπούδασα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση όντας εργαζόμενος καθ' όλη τη διάρκεια των σπουδών μου. Συγκεριμένα, έλαβα δίπλωμα Χημικού Μηχανικού από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ), όπου εισήχθην σε σειρά κατάταξης 3ος με υποτροφία μέσω των πανελλαδικών εξετάσεων του 1992. Απέκτησα Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (MBA) στην Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (με υποτροφία στο πρώτο έτος σπουδών) και Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (MSc) στη Μαθηματική Οικονομία με κατεύθυνση τη Χρηματοοικονομική από το ΕΜΠ. Είμαι διδάκτωρ (PhD) του Τμήματος Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης του Πανεπιστημίου Αθηνών (Ι.Φ.Ε. ΕΚΠΑ)

Από το 2000 εργάζομαι στον χρηματοοικονομικό τομέα με ειδίκευση στις διεθνείς αγορές. Κατέχω επαγγελματικές πιστοποιήσεις διαπραγματευτή και αναλυτή αγορών από τα Χρηματιστήρια της Φρανκφούρτης και των Αθηνών, καθώς επίσης και την Τράπεζα της Ελλάδος. Γνωρίζω άπταιστα Αγγλικά και πολύ καλά Γερμανικά. Είμαι εισηγητής σε εκπαιδευτικά προγράμματα για διευθυντικά στελέχη επιχειρήσεων του χρηματοπιστωτικού τομέα. Από το 2015 διδάσκω ως επισκέπτης καθηγητής στη Σχολή Διοίκησης και Επιτελών της Πολεμικής Αεροπορίας (ΣΔΙΕΠ/ΠΑ, πρώην Σχολή Πολέμου Αεροπορίας) τα θέματα: «Παγκόσμια Οικονομική Τάξη», «Διεθνείς Νομισματικές Σχέσεις» και «Εκτίμηση Κινδύνου και Χρηματοοικονομικές Εξελίξεις».

Έχω αρθρογραφήσει σε μεγάλα ΜΜΕ της Ελλάδας και του εξωτερικού για θέματα διεθνούς οικονομίας και πολιτικής. Μεταξύ άλλων έχουν δημοσιευθεί άρθρα μου στις εφημερίδες: «Financial Times», «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», «ΤΟ ΒΗΜΑ» και στις ιστοσελίδες: Capital.gr (τακτική αρθρογραφία), Meaculpa.gr. To 2016 δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Foreign Affairs (The Hellenic Edition)», τεύχος 42 (Οκτ-Νοεμ. 2016), το δοκίμιο με θέμα: “Νομισματικός Πόλεμος και Ειρήνη”. Στο πλαίσιο της διδακτορικής μου διατριβής στο τμήμα Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης, με θέμα τη «νομισματική ειρήνη», η μελέτηThe International Financial System and the Role of Central Banks in the Great 2007–9 Recession and the ‘Monetary Peace’” δημοσιεύθηκε τον Νοέμβριο του 2018 σε διεθνή συλλογικό τόμο του εκδοτικού οίκου Palgrave Macmillan.

Από τον Ιούλιο του 2019 κυκλοφορεί στα κεντρικά βιβλιοπωλεία το βιβλίο μου με τίτλο «Οικονομικός Πόλεμος και Νομισματική Ειρήνη. Η Ελληνική Οικονομική Κατάθλιψη», από τις Εκδόσεις Ι. ΣΙΔΕΡΗΣ, το οποίο προλογίζει ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), Γιάννης Στουρνάρας.

Είμαι συν-συγγραφέας του βιβλίου με τίτλο «Κεντρικές Τράπεζες», που κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2021 στη σειρά "Μικρές Εισαγωγές" (Εκδόσεις Παπαδόπουλος)

Είμαι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ) και του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΟΕΕ). Είμαι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών.

Newsletter