Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!

Το Βιογραφικό μου  


Γεννήθηκα στις 25 Ιανουαρίου του 1975 και μεγάλωσα στον Χολαργό. Aποφοίτησα από τα Εκπαιδευτήρια Ζηρίδη, «Λύκειον η Αθηνά», όπου ως μαθητής της Α' Λυκείου επισκέφθηκα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο συμμετέχοντας σε ομάδες εργασίας αριστούχων από τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σπούδασα με υποτροφία στο τμήμα Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ). Είμαι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος (MBA) στην Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (με υποτροφία) και Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (MSc) στη Μαθηματική Οικονομία με κατεύθυνση τη Χρηματοοικονομική από το ΕΜΠ. Από τον Μάιο του 2014, είμαι υποψήφιος Διδάκτωρ (PhD) Πολιτικής Οικονομίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ).

Από το 2000 εργάζομαι στον χρηματοοικονομικό τομέα με ειδίκευση στις διεθνείς αγορές. Κατέχω επαγγελματικές πιστοποιήσεις διαπραγματευτή και αναλυτή αγορών από τα Χρηματιστήρια της Φρανκφούρτης, των Αθηνών και την Τράπεζα της Ελλάδος. Γνωρίζω άπταιστα Αγγλικά και πολύ καλά Γερμανικά. Είμαι εισηγητής σε επαγγελματικά σεμινάρια για στελέχη επιχειρήσεων του χρηματοπιστωτικού τομέα. Από το 2015, διδάσκω ως επισκέπτης καθηγητής στη Σχολή Διοικήσεως και Επιτελών (ΣΔΙΕΠ) της Πολεμικής Αεροπορίας (πρώην Σχολή Πολέμου Αεροπορίας) τα θέματα: «Παγκόσμια Οικονομική Τάξη», «Διεθνείς Νομισματικές Σχέσεις» και «Εκτίμηση Κινδύνου και Χρηματοοικονομικές Εξελίξεις».

Από το 2001, αρθρογραφώ τακτικά στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο επί θεμάτων Διεθνούς Οικονομίας και Πολιτικής. Μεταξύ άλλων έχουν δημοσιευθεί άρθρα μου στις εφημερίδες: «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», «ΙΣΟΤΙΜΙΑ», «ΚΕΦΑΛΑΙΟ» και στις ιστοσελίδες: Capital.gr (τακτική αρθρογραφία), meaculpa.gr, Euro2day.gr, AthensVoice.gr, Liberal.gr. To 2016 δημοσιεύθηκε δοκίμιό μου στο περιοδικό «Foreign Affairs (The Hellenic Edition)», τεύχος 42 (Οκτ-Νοεμ. 2016), με θέμα: “Νομισματικός Πόλεμος και Ειρήνη”. Στο πλαίσιο της διδακτορικής μου διατριβής (PhD) στο τμήμα Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης (Ι.Φ.Ε. ΕΚΠΑ), με θέμα τη «νομισματική ειρήνη», η μελέτηThe International Financial System and the Role of Central Banks in the Great 2007–9 Recession and the ‘Monetary Peace’” δημοσιεύθηκε τον Νοέμβριο του 2018 σε διεθνή συλλογικό τόμο του εκδοτικού οίκου Palgrave Macmillan.

Είμαι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ) και του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΟΕΕ). Είμαι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών.

Newsletter