Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!

 


Άλλη ευκαιρία δεν υπάρχει. Να την αδράξουμε τώρα [Άρθρο]

Άρθρα | 21-03-2015 23:52



Το πρωτοσέλιδο του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel, στο οποίο η γερμανίδα καγκελάριος απεικονίζεται μαζί με στρατεύματα των ναζί, κλήθηκε να σχολιάσει ο οικονομολόγος – αναλυτής διεθνών αγορών και μέλος της Πανελλήνιας Επιτροπής του Ποταμιού, Κωνσταντίνος Γκράβας από τον ΣΚΑΪ, όπου βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου. Ο κ. Γκράβας εκτίμησε ότι σκοπός του περιοδικού δεν είναι να βλάψει την Άνγκελα Μέρκελ «αλλά να αποτυπώσει το γεγονός ότι τον τελευταίο μήνα η διαμάχη εστιάζεται σε μια ελληνογερμανική κόντρα, κάτι το οποίο είναι άτοπο, άστοχο, ασύμβατο με το όραμα της ενωμένης Ευρώπης και δεν μπορεί να δώσει λύση». «Είμαστε αντίθετοι» σημείωσε «στη δημιουργία δηλητηριώδους κλίματος μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας και είμαστε αντίθετοι σε κάθε αντιευρωπαϊκή φωνή».

Αναφορικά με την πολιτική της κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ο κ. Γκράβας υπενθύμισε ότι «στην αρχή δεν θέλαμε τίποτα από τα 7,2 δισ.». «Στη συνέχεια» είπε, «ζητήσαμε 1,9 δισ. ευρώ, δηλαδή τη διανομή των κερδών των ευρωπαϊκών τραπεζών στο πλαίσιο του ευρωσυστήματος, τώρα τα θέλουμε όλα». «Καλώς τα θέλουμε όλα», σχολίασε. «Η κυβέρνηση πρέπει να κάνει στροφή στο ρεαλισμό».

Πρόσθεσε παράλληλα πως «πολιτική λύση δεν υπάρχει, με την έννοια ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) είναι ανεξάρτητη, επομένως διασφαλίζει τη σταθερότητα των τιμών και του χρηματοοικονομικού συστήματος, αρά δεν παρεμβαίνει ο διοικητής της Μάριο Ντράγκι με πολιτική απόφαση», ενώ τόνισε πως «η κυβέρνηση προς το παρόν στρίβει γύρω από τον εαυτό της». «Είμαστε στο ίδιο σημείο με την 20η Φεβρουαρίου», είπε «το θετικό όμως είναι ότι τελείωσε το παιχνίδι της δημιουργικής ασάφειας». «Είναι θετικό» συμπλήρωσε, «που ο πρωθυπουργός έφερε το θέμα σε επίπεδο ηγετών, όμως άλλη ευκαιρία δεν υπάρχει. Πρέπει να την αδράξουμε, μ’ ένα σχέδιο μεταρρυθμίσεων, που δύο χρόνια τώρα έπρεπε να έχει ο ΣΥΡΙΖΑ».

Κλείνοντας, ο κ. Γκράβας εκτίμησε ότι «και η Γερμανία, η οποία θέλει την ενωμένη Ευρώπη, θα καταλάβει ότι πρέπει να υπάρχει κοινωνική συνοχή. Και κοινωνική συνοχή διασφαλίζεται, αν έχουν τα παιδιά μας απασχόληση και δεν διώκονται στο εξωτερικό. Δεν είναι κακό να πηγαίνουν οι νέοι για σπουδές στο εξωτερικό, όμως δεν πρέπει να αισθάνονται ότι διώκονται». «Υπάρχουν έξυπνες λύσεις, ώστε να αντιμετωπίσουμε την ισορροπία και της κοινωνίας και της οικονομίας. Η χώρα θα είναι βιώσιμη αν αντιμετωπιστεί το μείζον πρόβλημα της απασχόλησης και ειδικά της ανεργίας των νέων», κατέλειξε.

Πηγή:www.topotami.gr



Επιστροφή

Newsletter