Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!

 


 Σελίδα 30 από 33: << < > >>

Η κοινωνία ζητάει συναίνεση …την ύστατη στιγμή!

Άρθρα | 17-12-2014 12:55

Η χθεσινή ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, ένα εικοσιτετράωρο πριν την έναρξη της διαδικασίας της προεδρικής εκλογής στη Βουλή των Ελλήνων, αν και καθυστερημένη είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.



Το πατριωτικό... Χρέος μας προς τους Νέους!

Άρθρα | 07-11-2014 12:52

Ακόμη περισσότερο στο εσωτερικό πεδίο, είναι επιτακτική η επιδίωξη εθνικής συναίνεσης στα δύο πιο σημαντικά ζητήματα που είναι: α. η ανεργία των νέων και β. η (ρεαλιστική) διαπραγμάτευση για τη διευθέτηση του χρέους.



Οράματα ή... παραμύθια

Άρθρα | 16-10-2014 12:50

Τα δύο πάλαι ποτέ κραταιά κόμματα (ΝΔ και ΠαΣοΚ) πρωταγωνίστησαν στη Μεταπολίτευση με τα καλά τους και τα κακά τους. Ο μεταπολιτευτικός κύκλος όμως έκλεισε. Αμφότερα έχουν απωλέσει την ευκαιρία ανανέωσης του πολιτικού τους προσωπικού. Διότι σημασία δεν έχουν μόνον οι πολιτικές θέσεις, τα οράματα ή τα... παραμύθια. Σημασία, μείζονα μάλιστα, έχουν τα πρόσωπα και προπάντων οι θεσμοί.



Στα παπούτσια της κυβέρνησης και των δανειστών…

Άρθρα | 02-10-2014 12:49

Αιφνιδιασμό, ανατροπή των υπολογισμών και ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις προκαλεί η απόφαση των δύο αρχηγών της κυβερνητικής πλειοψηφίας, βάσει της οποίας η δικομματική κυβέρνηση θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή.



Η ιστορία δύο τριλημμάτων...

Άρθρα | 21-08-2014 12:48

Η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη ήταν ζωτικής σημασίας για τη συνέχεια του οράματος της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Αναμφίβολα σε "Μίκρο" επίπεδο, η Ελλάδα απέφυγε το σκόπελο της άτακτης χρεοκοπίας απολαμβάνοντας την αλληλεγγύη των εταίρων μας. Όμως η σχέση είναι αμφίδρομη.



Για το Ιδρυτικό Συνέδριο του Ποταμιού...

Άρθρα | 26-06-2014 12:47

Το κάλεσμα για ανανέωση του πολιτικού προσωπικού, στο ύστερο στάδιο του μεταπολιτευτικού κύκλου που είναι κοινός τόπος ότι ήδη εξελίσσεται, προέρχεται από την κοινωνία και τη βάση. Η προσέγγιση κομματικών στελεχών από άλλους χώρους όμως θα γίνει από την κορυφή.



Οι Ευρωεκλογές σαν... Αρκτικόλεξο!

Άρθρα | 29-05-2014 12:44

Στην άσκηση εξουσίας θα πρέπει να προσκληθούν οι Άριστοι εκ των "μέσων" ανθρώπων, Η μεσότητα ως Αριστοτελική έννοια είναι απαραίτητη για τη διασφάλιση της συνεκτικής ύλης του 51% της κοινωνίας.



Πώς να ψηφίσουμε στις €-εκλογές

Άρθρα | 22-05-2014 12:44

Να ψηφίσουμε στις Ευρωεκλογές σαν να τίθεται σε δημοψήφισμα το ερώτημα "ΝΑΙ ή ΟΧΙ στο μνημόνιο"; Να ψηφίσουμε σαν να πρόκειται για ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση; Να ψηφίσουμε σκεπτόμενοι "στρατηγικά" ή να ψηφίσουμε ωσάν να έχουμε Εθνικές βουλευτικές εκλογές;



 Σελίδα 30 από 33: << < > >>

Newsletter