Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!

Η Πορεία μου  


Γεννήθηκα στις 25 Ιανουαρίου του 1975, στην Αθήνα. Είμαι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών, της Μαρίλιας και του Νικόλα.
Είμαι Διδάκτωρ του Τμήματος Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης (Ι.Φ.Ε.) του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Η διδακτορική διατριβή μου, με τίτλο «Η Επιδίωξη της Νομισματικής Ειρήνης: Θεσμικές λειτουργίες και ενέργειες των Κεντρικών Τραπεζών κατά τις δεκαετίες 1920&30, 1970&80 και την δεκαετία του 2000», κρίθηκε με βαθμό ΑΡΙΣΤΑ.
Είμαι οικονομολόγος – αναλυτής διεθνών αγορών και εισηγητής σε εκπαιδευτικά προγράμματα για διευθυντικά στελέχη επιχειρήσεων.
Ως μαθητής Λυκείου, επισκέφθηκα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο συμμετέχοντας σε ομάδες εργασίας αριστούχων από τα κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σπούδασα με υποτροφία (3ος στη σειρά εισαγωγής) στο τμήμα Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ).
Είμαι κάτοχος Μεταπτυχιακού διπλώματος (MBA) στην Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (υποτροφία), στο πλαίσιο του οποίου παρακολούθησα το τρίτο εξάμηνο σπουδών στο Πανεπιστήμιο Erasmus Rotterdam School of Economics της Ολλανδίας. Επίσης, είμαι κάτοχος Μεταπτυχιακού διπλώματος (MSc) στη Μαθηματική Οικονομία από το ΕΜΠ.
Από το 2000 εργάζομαι στον χρηματοοικονομικό τομέα με ειδίκευση στις διεθνείς αγορές. Είμαι πιστοποιημένος διαπραγματευτής από το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης και πιστοποιημένος αναλυτής αγορών από την Τράπεζα της Ελλάδος.
Από το 2015 είμαι επισκέπτης καθηγητής στην Αεροπορική Σχολή Πολέμου (ΑΣΠ), όπου διδάσκω θέματα Διεθνών Νομισματικών Σχέσεων και Διαχείρισης Χρηματοοικονομικού Κινδύνου.
Έχω αρθρογραφήσει σε μεγάλα ΜΜΕ της Ελλάδας και του εξωτερικού (Καθημερινή, Financial Times, κ.α.) για θέματα Διεθνούς Πολιτικής Οικονομίας.
Το φθινόπωρο του 2016 δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Foreign Affairs (The Hellenic Edition)» (τ.42) το δοκίμιο με τίτλο: “Νομισματικός Πόλεμος και Ειρήνη”.
Τον Μάιο του 2017 παρουσίασα σε διεθνές συνέδριο επιστημονικό άρθρο με τίτλο: “ The International Financial System and the Role of Central Banks in the Great 2007-9 Recession and the 'Monetary Peace' ” (επελέγη για διεθνή δημοσίευση).
H μελέτη “The International Financial System and the Role of Central Banks in the Great 2007–9 Recession and the ‘Monetary Peace’” δημοσιεύθηκε τον Νοέμβριο του 2018 ως κεφάλαιο (Book Chapter) σε διεθνή συλλογικό τόμο του εκδοτικού οίκου Palgrave Macmillan.
Από τον Ιούλιο του 2019 κυκλοφορεί στα κεντρικά βιβλιοπωλεία το βιβλίο μου με τίτλο «Οικονομικός Πόλεμος και Νομισματική Ειρήνη. Η Ελληνική Οικονομική Κατάθλιψη», από τις Εκδόσεις Ι. ΣΙΔΕΡΗΣ, το οποίο προλογίζει ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), Γιάννης Στουρνάρας.
Είμαι συν-συγγραφέας του βιβλίου με τίτλο «Κεντρικές Τράπεζες», που κυκλοφορεί από τον Νοέμβριο του 2021 στη σειρά "Μικρές Εισαγωγές" (Εκδόσεις Παπαδόπουλος).

Newsletter