Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!

Η Πορεία μου  


Γεννήθηκα το 1975 στην Αθήνα, είμαι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών, της Μαρίλιας και του Νικόλα.
Ως μαθητής επισκέφθηκα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο συμμετέχοντας σε ομάδες εργασίας αριστούχων από τα κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σπούδασα με υποτροφία στο τμήμα Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ).
Είμαι κάτοχος Μεταπτυχιακού διπλώματος (MBA) στην Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (υποτροφία) και Μεταπτυχιακού (MSc) στη Μαθηματική Οικονομία από το ΕΜΠ.
Επίσης, είμαι υποψήφιος Διδάκτωρ (PhD) Πολιτικής Οικονομίας στο τμήμα Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης (Ι.Φ.Ε.) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ).
Από το 2000 εργάζομαι στον χρηματοοικονομικό τομέα με ειδίκευση στις διεθνείς αγορές. Είμαι πιστοποιημένος διαπραγματευτής από το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης και πιστοποιημένος αναλυτής αγορών από την Τράπεζα της Ελλάδος.
Από το 2001 αρθρογραφώ τακτικά στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο για θέματα Διεθνούς Οικονομίας και Πολιτικής.
Τον Ιούνιο του 2014 εξελέγην μέλος της Πανελλήνιας Επιτροπής με Το Ποτάμι στο Ιδρυτικό Συνέδριο του Λαυρίου.
Από το 2015 είμαι επισκέπτης καθηγητής στη Σχολή Διοικήσεως και Επιτελών (ΣΔΙΕΠ) της Πολεμικής Αεροπορίας, σε θέματα Διεθνών Νομισματικών Σχέσεων και Διαχείρισης Χρηματοοικονομικού Κινδύνου.
Το φθινόπωρο του 2016 δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Foreign Affairs (The Hellenic Edition)» (τ.42) το δοκίμιο με τίτλο: “Νομισματικός Πόλεμος και Ειρήνη”.
Τον Μάιο του 2017 παρουσίασα σε διεθνές συνέδριο επιστημονικό άρθρο με τίτλο: “ The International Financial System and the Role of Central Banks in the Great 2007-9 Recession and the 'Monetary Peace' ” (υπό δημοσίευση σε συλλογικό τόμο του εκδοτικού οίκου Springer).
Στο πλαίσιο της διδακτορικής μου διατριβής (PhD) στο τμήμα Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης (Ι.Φ.Ε. ΕΚΠΑ), με θέμα τη «νομισματική ειρήνη», η μελέτη “The International Financial System and the Role of Central Banks in the Great 2007–9 Recession and the ‘Monetary Peace’” δημοσιεύθηκε τον Νοέμβριο του 2018 σε διεθνή συλλογικό τόμο του εκδοτικού οίκου Palgrave Macmillan.

Newsletter