Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!

 


Απαλλαγμένο από αγκυλώσεις το Ποτάμι

Άρθρα | 09-01-2015 13:00Το Ποτάμι έχει σαφές κυβερνητικό πρόγραμμα το οποίο παρουσίασε την προηγούμενη εβδομάδα στο ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης o Σταύρος Θεοδωράκης. Αυτό, μεταξύ άλλων, επεσήμανε ο Κωνσταντίνος Γκράβας μιλώντας το πρωί της Κυριακής στην ΝΕΡΙΤ. Το μέλος της Πανελλήνιας Επιτροπής του Ποταμιού, υπογράμμισε πως οι άνθρωποι του κινήματός μας είναι έντιμοι, ικανοί και άφθαρτοι και τους ενώνει το όραμα για μια νέα καλύτερη Ελλάδα στην οποία να αξίζει να ζει κανείς.

Ο κ. Γκράβας έδωσε παράλληλα το πολιτικό και ιδεολογικό στίγμα του Ποταμιού, τονίζοντας πως κινείται στον χώρο του ριζοσπαστικού κέντρου με πλατιές συμμαχίες. «Ως δημοκρατικό κόμμα οφείλει να είναι πολυσυλλεκτικό και απαλλαγμένο από τις αγκυλώσεις των άκρων», τόνισε, επισημαίνοντας πως «στο πλαίσιο αυτό χτίζουμε μια ευρεία πολιτική συμμαχία που εκτείνεται από τις παρυφές της ευρωπαϊκής μεταρρυθμιστικής αριστεράς, μέχρι τα όρια του προοδευτικού φιλελευθερισμού και του κοινωνικού φιλελευθερισμού, όχι όμως του νεοφιλελευθερισμού».

Σχολιάζοντας τις θέσεις του κινήματος ως προς την Ευρώπη είπε: «έχουμε αταλάντευτη την ευρωπαϊκή πορεία» και συμπλήρωσε: «θεωρούμε ότι η Ευρώπη είναι ένα πολιτικό εγχείρημα που οραματίστηκαν κάποιοι πολιτικοί ήδη από το 1960. Ούτε χρηματοοικονομικό, ούτε εγχείρημα των αγορών. Είναι μια μεταβατική κατάσταση η οικονομική ένωση, πριν από την πολιτική ένωση».

Παράλληλα, εξέφρασε την ανησυχία του για το άνοιγμα του Αλέξη Τσίπρα στο ΚΚΕ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η στάση των οποίων ως προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι αρνητική. «Υπάρχει αντίφαση ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Αριστερά και τις παρυφές της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς. Ο κ. Τσίπρας κάνει έκκληση για ευκαιριακές συμμαχίες», σημείωσε ο Κωνσταντίνος Γκράβας.

* Ο Κωνσταντίνος Γκράβας είναι μέλος της Πανελλήνιας Επιτροπής

04 Ιανουαρίου 2015, ΝΕΡΙΤΒίντεο:


Επιστροφή

Newsletter