Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!

 


Η κοινωνία ζητάει συναίνεση …την ύστατη στιγμή!

Άρθρα | 17-12-2014 12:55



Γράφει ο Κωνσταντίνος Γκράβας

Η χθεσινή ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, ένα εικοσιτετράωρο πριν την έναρξη της διαδικασίας της προεδρικής εκλογής στη Βουλή των Ελλήνων, αν και καθυστερημένη είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.

Σύμφωνα με το γράμμα αλλά κυρίως το πνεύμα του Συντάγματος, η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, του ανώτατου πολιτειακού παράγοντα και ρυθμιστή του πολιτεύματος, αποτελεί κατ’ εξοχήν διαδικασία διαμόρφωσης ευρύτατων συναινέσεων μεταξύ των κοινοβουλευτικών δυνάμεων.

Την ύστατη στιγμή, είναι επιτακτική ανάγκη να σταματήσει και από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης η όξυνση των πνευμάτων, η πολωτική αντιπαράθεση και οι ανιστόρητες αναφορές σε αποστασίες και αργυρώνητους βουλευτές.

Κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση τις τελευταίες εβδομάδες είναι οι δύο που χορεύουν το ταγκό των ύβρεων, της διχόνοιας και της υπονόμευσης της οικονομίας.

Όμως η κοινωνία θέλει συναίνεση.
Το Ποτάμι πιστεύει ότι η εκλογή Προέδρου παραμένει ευκαιρία να συνεννοηθούν κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ για την αναθεώρηση του Συντάγματος και την αλλαγή του εκλογικού νόμου, αλλά και για το μεγάλο εθνικό θέμα, τη διευθέτηση του χρέους και τη δανειοδότηση της χώρας.

* Ο Κωνσταντίνος Γκράβας είναι μέλος της Πανελλήνιας Επιτροπής

 

Πηγή: www.topotami.gr



Επιστροφή

Newsletter