Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!

 


“Τα χρόνια της Κρίσης...” [Βίντεο]

Άρθρα | 22-08-2018 14:29Τα χρόνια της Κρίσης... Ανάλυση στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων LiveNews (19.08.2018) του epsilontv.


 

Τα χρόνια της Κρίσης . . .

- Συνολική απώλεια περίπου ¼ του εθνικού εισοδήματος, η μεγαλύτερη ιστορικά σε περίοδο ειρήνης. Το δημόσιο χρέος παραμένει πολύ υψηλό, στα 345δις ευρώ

(Ιούνιος 2018).

- Διόρθωση μακροοικονομικών ανισορροπιών (δίδυμα ελλείμματα: γενικής κυβέρνησης και ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών).

- «Νομισματική ειρήνη» (η χώρα παρέμεινε στο ευρώ), αλλά και ακήρυχτος «οικονομικός πόλεμος» (διαρροή ανθρωπίνου δυναμικού και κεφαλαίων).

- Χαμηλή οικονομική ανάπτυξη, υψηλή ανεργία των νέων. Η κυριότερη αιτία για τους χαμηλούς ρυθμούς μεγέθυνσης είναι η έλλειψη επενδύσεων. Εξαιρετικά χαμηλό ποσοστό ξένων άμεσων επενδύσεων. 
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Η επόμενη μέρα . . .
 
- Τυπική ολοκλήρωση των προγραμμάτων διάσωσης. Παραμένει η ενισχυμένη εποπτεία.

- Δύσκολη η σταθερή πρόσβαση σε χρηματοδότηση από τις αγορές με λογικά επιτόκια. «Μαξιλάρι ασφαλείας» περίπου 24δις ευρώ μέχρι τις αρχές του 2020.

- Τα παθήματα να γίνουν για όλους μαθήματα. Χρειάζεται αποκομματικοποίηση της δημόσιας διοίκησης και ενδυνάμωση των θεσμών της δημοκρατίας.


Δείτε το βίντεο-κλιπ:


Βίντεο:


Επιστροφή

Newsletter