Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!

 


Το χαμένο αφήγημα της πολιτικής...

Άρθρα | 12-10-2017 10:21



Χωρίς φόβο, με αρκετό πάθος… Για το χαμένο αφήγημα που έχει ανάγκη ο τόπος: «Χρειαζόμαστε μια νέα ηθική σχέση πολίτη-κράτους».

 

"... Σε αυτό το πλαίσιο, δεν θα κουραστούμε να επαναλαμβάνουμε ότι η χώρα χρειάζεται ένα ‘πέπλο... αξιοκρατίας’. Η ηθική απαξίωση που κλιμακώνεται στα χρόνια της κρίσης είναι ακόμα μεγαλύτερη από την οικονομική· ειδικά δε όταν αφορά ανθρώπους με αδιαμφισβήτητη και ανιδιοτελή προσφορά στην πατρίδα, όπως είναι τα ανώτερα και ανώτατα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων..."

(Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο Marketnews.gr (09.10.2017) στον ακόλουθο σύνδεσμο: Το χαμένο αφήγημα… )

 

"... Αν δεν γίνει κτήμα των πολιτών ότι η κυβέρνηση βλέπει με αξιοκρατία τον δημόσιο τομέα, τότε θα έχουμε διαρκώς απογοητευμένους, θα χωριστεί σε στρατόπεδα η κοινωνία, ποιον θα πειράξουμε, επειδή εμένα με έχουν πειράξει περισσότερο, θα γίνεται μια κούρσα προς τα κάτω και οι μόνοι που θα χαμογελούν καθώς δεν θα έχουν χάσει τα προνόμια τους, θα είναι αυτοί που έχουν την εξουσία.
Οι αναποφάσιστοι θα αυξάνονται, θα μειώνεται το ενδιαφέρον για το πολιτικό σύστημα και αυτός ο φαύλος κύκλος τελικά θα στραφεί και κατά των ίδιων των κομμάτων εξουσίας. Για να πάει μπροστά η κοινωνία χρειάζεται ένα πέπλο αξιοκρατίας που να καλύψει όλο το φάσμα, καθώς η κρίση είναι περισσότερο ηθική και έχει διαρραγεί η ηθική σχέση πολίτη κράτους..."

(Διαβάστε την πλήρη απομαγνητοφώνηση της συνέντευξης [Prisma 91,6 FM (09.10.2017)] στον ακόλουθο σύνδεσμο: «Χρειαζόμαστε μια νέα ηθική σχέση πολίτη-κράτους»)
 

 



Επιστροφή

Newsletter