Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!

 


Η επικράτηση Μακρόν, νίκη της “νομισματικής ειρήνης”.

Άρθρα | 27-04-2017 18:01



Άρθρο στο Marketnews.gr και συνέντευξη στην εκπομπή SBC LIFE (26.04.2017).

Συνέντευξη στην εκπομπή SBC LIFE (26.04.2017) με την Ηρώ Ράντου και τον Γιώργο Μιχαηλίδη.

-Η κοινωνική συνοχή διασφαλίζεται μόνον όταν υπάρχει το αίσθημα της δικαιοσύνης στους πολίτες, ειδικά σε καιρούς κρίσης.

-Είναι εξαιρετικά δύσκολο τόσο για εσωτερικούς όσο και για εξωτερικούς λόγους να υπάρξει οριστική συμφωνία στις 22 Μαϊου.

-Στις Γαλλικές εκλογές η επικράτηση Μακρόν σηματοδοτεί σπουδαία νίκη της “νομισματικής ειρήνης” (*). Είναι η πρώτη φορά μετά το αντισυστημικό κύμα το οποίο σαρώνει τη Δύση από το περασμένο καλοκαίρι, που το αποτέλεσμα μιας κομβικής για το μέλλον της Ευρωζώνης εκλογικής αναμέτρησης δεν προστίθεται στο ρεύμα που ξεκίνησε με το Brexit και καβάλησε ο Τραμπ. Η μεγάλη ήττα που υπέστησαν τα παραδοσιακά κόμματα της κεντροδεξιάς και κεντροαριστεράς εντάσσεται μεν στο γενικότερο κύμα αμφισβήτησης του πολιτικού κατεστημένου, ωστόσο ο πολιτικός άξονας διαμορφώθηκε στον πρώτο γύρο μεταξύ ευρωπαϊστών και αντιευρωπαϊστών.  

Είναι η πρώτη φορά μετά το αντισυστημικό κύμα το οποίο σαρώνει τη Δύση από το περασμένο καλοκαίρι, που το αποτέλεσμα μιας κομβικής για το μέλλον της Ευρωζώνης εκλογικής αναμέτρησης δεν προστίθεται στο ρεύμα που ξεκίνησε με το Brexit και καβάλησε ο Τραμπ κερδίζοντας τον Λευκό Οίκο. - See more at: http://marketnews.gr/article/534501/einai-h-nomismatiki-eirini-stupid#sthash.ioZmzLy4.dpuf

-Πάντως στις βουλευτικές εκλογές που θα ακολουθήσουν τον Ιούνιο για τη γαλλική Εθνοσυνέλευση θεωρώ πιθανό οι ισορροπίες να είναι διαφορετικές. Να προκύψει δηλαδή κάτι που έχει να συμβεί από το διάστημα 1997-2002 όταν η Γαλλία είχε συγκατοίκηση ανάμεσα στο μέγαρο των Ηλυσίων και την κυβέρνηση. Ο κεντροδεξιός πρόεδρος Σιράκ στο μέγαρο των Ηλυσίων είχε χρειαστεί να εργασθεί με μια σοσιαλιστική κυβέρνηση υπό τον πρωθυπουργό Ζοσπέν.

Μπορείτε να δείτε το βίντεο της συνέντευξης εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=y9MqxfRfjao&feature=youtu.be
(*) Διαβάστε το συναφές άρθρο μου στο Marketnews.gr εδώ: “Είναι η «νομισματική ειρήνη», stupid!”

 

 

 



Επιστροφή

Newsletter