Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!

 


'Διεθνείς Νομισματικές Σχέσεις': Διάλεξη στο Δημοτικό Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Παπάγου-Χολαργού

Άρθρα | 15-02-2017 12:50



Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η διάλεξη του Κωνσταντίνου Γκράβα, Επισκέπτη Καθηγητή στη Σχολή Διοικήσεως και Επιτελών (ΣΔΙΕΠ) της Πολεμικής Αεροπορίας, με θέμα «Διεθνείς σχέσεις και οικονομία» στα πλαίσια του Δημοτικού Ελεύθερου Πανεπιστημίου του Δήμου Παπάγου – Χολαργού (βλ. http://gravas.gr/articles/163/).

Η ομιλία έλαβε χώρα στην Αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» του Δημαρχείου Χολαργού παρουσία του Δημάρχου κου Ηλία Αποστολόπουλου, της Αντιδημάρχου Παιδείας και Νεολαίας κας Μαρίας Αθανασάκου – Μουντάκη, καθώς και δεκάδων πολιτών. 

Σχετικός σύνδεσμος: Εκδήλωση στο Δημοτικό Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Παπάγου-Χολαργού

 

Δείτε τα δύο μέρη της διάλεξης (Βίντεο):

Α. “Πριν τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο... μέχρι την κατάρρευση του Bretton Woods”.
Το πρώτο μέρος της ομιλίας μου με θέμα «Διεθνείς σχέσεις και οικονομία» στα πλαίσια του Δημοτικού Ελεύθερου Πανεπιστημίου του Δήμου Παπάγου – Χολαργού.

Ιστορική αναδρομή στα νομισματικά συστήματα. Η σταδιακή παρακμή της στερλίνας και η παράλληλη ανάδυση του δολαρίου ως κυρίαρχου νομίσματος. Η εποχή του Bretton Woods και τo "εξωφρενικά ακριβό προνόμιο" ("exorbitant privilege") του αμερικανικού νομίσματος. 

 

Β. “Η Κρίση του 2008 και η «Νομισματική Ειρήνη»”.
Το δεύτερο μέρος της ομιλίας μου με θέμα «Διεθνείς σχέσεις και οικονομία» στα πλαίσια του Δημοτικού Ελεύθερου Πανεπιστημίου του Δήμου Παπάγου – Χολαργού.

Το κοινό συμφέρον ΗΠΑ-Γερμανίας-Κίνας για τη διαφύλαξη του υπάρχοντος status quo: της πρωτοκαθεδρίας του δολαρίου ως παγκόσμιου αποθεματικού νομίσματος. Η σύγκριση της ελληνικής “Μεγάλης Ύφεσης” με προηγούμενα διεθνή ιστορικά επεισόδια μεγάλων κρίσεων.

Δείτε φωτογραφικά στιγμιότυπα από την εκδήλωση, καθώς και το συνοδευτικό υλικό της παρουσίασης:



Φωτογραφίες:
Γλώσσα συνημμένου: Ελληνικά Τύπος: Αρχείο PDF Υλικό παρουσίασης
Ενημέρωση: 15-02-2017 12:50 - Μέγεθος: 1.04 MB

Επιστροφή

Newsletter