Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!

 


Η μέση λύση θα δοθεί από την ΕΚΤ και τον ESM...

Άρθρα | 21-10-2016 13:45



Σημερινό ρεπορτάζ της εφημερίδας “Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ” για τα μηνύματα που έστειλε προς την ελληνική κυβέρνηση ο επικεφαλής της ΕΚΤ: (Ντράγκι: Δεν είναι ακόμη η ώρα για QE)*

Δεν θα κουραστώ να υπογραμμίζω ότι η μέση λύση θα δοθεί από την ΕΚΤ και τον ESM.

Η σωστή σειρά είναι: πρώτον, ολοκλήρωση της αξιολόγησης, δεύτερον, εφαρμογή των “βραχυπρόθεσμων” μέτρων ελάφρυνσης του χρέους (βάσει δέσμευσης/οδικού χάρτη Eurogroup 24ης Μαΐου), τρίτον, ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης).

Το “ταυτόχρονα” που είπε ο πρωθυπουργός στο κομματικό του ακροατήριο στο 2ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ είναι ανέφικτο και παραπλανητικό.

Μπορείτε να δείτε σχετικά αποσπάσματα εδώ: http://gravas.gr/articles/124/ (τελευταίο δίλεπτο) και εδώ: http://gravas.gr/articles/128/ (από το 9:20 μέχρι το τέλος).

* [Επί της ουσίας, ο κ. Ντράγκι έστειλε με τις δηλώσεις του τριπλό μήνυμα:

  1. Η Αθήνα θα πρέπει να εφαρμόσει όσα προβλέπονται στο μνημόνιο και να μη στρέψει την προσοχή της προς το τι πρέπει να γίνει με το θέμα του χρέους και με το QE.
  2. Η Ευρωζώνη θα πρέπει να αναλάβει κάποιου είδους δράση όσον αφορά το θέμα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.
  3. Η ΕΚΤ θα αποφασίσει την ένταξη της Ελλάδας στο QE, χωρίς να στηρίζεται στις αναλύσεις χρέους που θα εκπονήσουν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) και η Κομισιόν.]

 

 



Επιστροφή

Newsletter